Необясними за науката човешки феномени (видео)

  • 11 септември 2015 13:20

  • 3390
  • 0
Необясними за науката човешки феномени (видео)
© gettyimages

Дали става дума за гении, които могат да нарисуват шедьовър със завързани очи, да направят сметка с бързината на компютър, или за обикновени хора, помнещи всеки един момент от своя живот, хората с неограничени възможности изглежда са много.

Свръхестествените способности преминават далеч отвъд възможностите на гениите и науката изследва тези хора в продължение на десетилетия. Въпреки това резултатите рядко стават достояние на широката аудитория. Сайтът w.collective-evolution.com е подбрал няколко случая.

Инго Суон и виждането на далечно разстояние

Виждането на далечно разстояние е способност да са опише място, разположено на няколко стотици хиляди километра. Има хора по света, които могат да направят това. ЦРУ и Агенцията за национална сигурност на САЩ, заедно с учени от университета в Стандфорд, от около 20 години изследват този феномен. Няколко души са участвали в експериментите. Безспорен рекордьор се е оказал Инго Суон, който е видял и описал пръстен около планетата Юпитер, за чиито съществуване астрономите тогава не са и предполагали. Виждането на делни разстояния се използва и от тайните служби и в тези проекти са инвестирани много пари и време. Защо обаче тази информация все още е класифицирана?

Ури Гелър и психокинезата

Друг пример за необясними за науката човешки възможности ни предлага професионалният аерокосмически инженер Джак Хък заедно с полковника от американската армия Джей Би Александър. Двамата са изследвали хора, които могат да движат метални предмети без да полагат физически усилия. Един от участниците в експеримента е бил Ури Гелър (на снимката). Той е успял да сгъне лъжица и да я изправи без да си мръдне пръста, буквално. Според медията най-вероятно става дума за сила на съзнанието, която може да променя материалния свят. Нещо, което науката все още не може да обясни.

Стивън Уилтшир


Диагностицираният с аутизъм на три години Стивън Уилтшир е художник, който рисува градски пейзажи. Той е известен най-вече със своята способност да си състави представа за обкръжението в рамките на броени секунди и да създаде възможно най-прецизната картина на света.



Уим Хоф или Ледения човек

Уим Хоф предизвиква повдигане на веждите у много учени. Той може да стои покрит с лед в продължение на два часа без телесната му температура да се промени дори и с градус. Това за пореден път подчертава, че мисълта управлява тялото. Ледения човек също е изкачил Еверест по шорти, преборвайки се с височинната болест, а също и изминал маратонската дистанция от 42 километра в африканската пустиня Намиб без капка вода. При изследвания в лабораторни условия се е доказало, че той може да управлява имунната си система по своя воля.



 

Будистки монаси

По време на експедицията си в отдалечени манастири през 80-те професорът по медицина от Харвард и неговите колеги са изследвали монаси. Учените от САЩ са установили, че отшелниците с помощта на вид йога могат да вдигнат телесната си температура със 17 градуса. Науката все още не знае как става това. Експертите не спрели дотук. Те провели проучване в Индия и установили, че местни монаси могат да забавят обмяната на веществата с 64%. Дали йогата и другите практики за медитация не показват нашите свръхестествени възможности?

Даниел Тамет


Даниел Тамет привлече вниманието на хората през 2004 г. Тогава той изрецитира числото Пи до 22,414-ия десетичен знак за пет часа и девет минути без нито една грешка в Оксфорд и стана европейски шампион. През същата година той е бил диагностициран с високофункциониращ аутизъм (по-лека форма на този здравословен проблем). Въпреки това Тамет смята, че неговите способности са резултат от сложна комбинация от мислене и въображение.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3390 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини