Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Феноменът Светлината на Буда

Феномен, наречен „Светлината на Буда”, се появи в езерото Канас, провинция Шинджиянг, Китай. Светлината на Буда от езеро Kaнас е вид естествен феномен, който се получава в резултат на оптическа дифракция и се появява най-вече когато слънчевите лъчи преминават през облаци и мъгла. Местни войници, държавници и журналисти засвидетелстваха това рядко чудо.

Живописното езеро Kaнас (Kanas) е разположено в планината Алетай (Aletai) в северен  Шиджиянг (Xinjiang). То се намира в съседство с Монголия, Русия и Казахстан. Освен със своята живописност, този район е известен и с няколкото свои чудеса.

Първото е дига, дълга 1 000 метра, образувала се от плаващи в езерото дървета. Второто е гигантско "Езерно чудовище", което често издърпва във водата дошли на водопой коне, добавящо още повече към загадъчността на това езеро. Третото е "Светлината на Буда", блестяща над морето от облаци и отразяваща в ореола си фигури на хора или шатри.  

Феноменът Светлината на Буда над Байхаба (Baihaba) в района на езерото Канас (Kanas), провинция Шинджиянг (Xinjiang), 8 февруари 2007 г.. (Epoch Times)
Феноменът Светлината на Буда над Байхаба (Baihaba) в района на езерото Канас (Kanas), провинция Шинджиянг (Xinjiang), 8 февруари 2007 г.. (Epoch Times)
Ореолът на Буда на върха на планина Джуула (Juewula), намираща се между областта Дингри (Dingri) и планината Еверест, или по точно Джомолунгма в Тибет, 14 септември 2006 г.. (Epoch Times)
Светлината на Буда над планината Угонг (Wugong) в провинция Джиянши (Jiangxi), 13 август 2006 г.. (Epoch Times)
Светлината на Буда в тибетската префектура Ганци (Ganzi), провинция Сичуан (Sichuan), Китай, 20 октомври 2005 г.. (Epoch Times)
Светлината на Буда в Янгшиму (Yangshimu), планина Угонг (Wugong), провинция Джиянгси (Jiangxi), сутринта на 3-и юли 2005 г.. (Epoch Times)
Светлината на Буда на планина Taй (Tai), 10 януари 2005 г.. (Epoch Times)

В Китай този феномен се нарича още „Ореолът на Буда” (Foguang). Той бива често наблюдаван във високи забулени в облаци планини, каквито са Тай (Tai) и Емей (Emei). Феноменът представлява многоцветен кръг от светлина, появяващ се над облаците. В този кръг наблюдателите могат да видят своята сянка.  

Будистки последователи казват, че това е светлината от челото на Буда. Наречено е „Светлината на Буда”, защото се смята, че изразява просветлението на човек, тъй като ореолът винаги обгражда човешката сянка.     

Други смятат, че това е физически или оптически феномен. След дъжд или снеговалеж слънчевата светлина прониква през мъглата и облаците, като оформя кръг от седем цвята от пречупената през дребните водни капчици на мъглата светлина. Оцветеният с цветовете на дъгата ореол обкръжава изображението на самия очевидец. Човек може да получи усещането, че е попаднал в кръг, който изглежда да е в синхрон със собствените му движения, какъвто е случаят с човешката сянка. Векове наред този феномен представлява загадка, а будистите смятат виждането на Ореола на Буда за признак на късмет.

Тази година феноменът Светлината на Буда бе наблюдаван на 8 февруари 2007 г. над Байхаба (Baihaba) в района на езерото Канас. Но не само там е видяно това необичайно явление. През последните няколко години то е било наблюдавано и в други райони на Китай.

Така например на 14-и септември 2006 г. Ореолът на Буда се появил на върха на планина Джуула (Juewula), намираща се между областта Дингри (Dingri) и планината Еверест, или по точно в района на привличащата много туристи Джомолунгма в Тибет.

На сутринта на 13-и август 2006 г. Ореолът на Буда е видян над планината Угонг (Wugong) в живописния Джиндинг (Jinding) на провинция Джиянши (Jiangxi). Отразявайки се в морето от облаци, явлението се вижда ясно и продължава около половин час, за изненада на много туристи.  

На 20 октомври 2005 г. Светлината на Буда се появява в автономната тибетска префектура Ганци (Ganzi), провинция Сичуан (Sichuan). Този район е известен с това, че там се появява Светлината на Буда.

След дълга буря, на сутринта на 3-и юли 2005 г. над живописното място Янгшиму (Yangshimu) в района на планина Угонг (Wugong), провинция Джиянши (Jiangxi) небето се озарява два пъти от Светлината на Буда. Тя се появява първо в 8:00 часа сутринта, а след това и в 9:15 часа. Мястото се намира на около 1700 метра надморска височина.

На 10-и януари 2005 г. Светлината на Буда е била видяна и на планина Taй. Известната с прозвището си "Първата планина под Небето", планината Тай е разположена в град Тайян (Taian), в центъра на провинция Шандонг (Shandong). Тя се простира на 436 квадратни километра в основата си и е висока 1545 метра.

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!